E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

So Cold - Gone With the Storm (Sleaszy Rider Records)

 

1. Black Harmony
2. The Deceiver
3. Disappeared
4. Alison
5. Kiss the Scythe
6. Rain
7. Gone With the Storm
8. My Own Prison
9. For the One


 

 

Utanför avlöser den ena massiva snödrivan den andra och en isande vind virvlar upp den snö som nyss fallit. Kylan börjar nu sjunka ner mot grader man endast mätt upp vid nordpolen och som om inte det vore nog så har nu mörkret lagt sig. Misären är total och hoppet om framtiden försvinner allt mer bortom den ödsliga vinterhorisonten.

Inomhus är det svårt att få upp värmen så man får tända ett par extra värmeljus och släcka ner lamporna då elbolagen gör allt för att sko sig på klimatets illvilliga inställning. Sen får man krypa ner i soffan under ett par extra filtar, dricka lite varm choklad och kanske lyssna på lite musik. Under dessa förhållanden passar det faktiskt bra att ge sig i kast med italienska So Colds debutalbum ”Gone With the Storm” vars sinneslag passar in perfekt i denna bistra årstid. Deras melankoliska ljudbild och dystra melodier för tankarna till de gothmetalliska giganterna i Sentenced medan de tungt tuggande gitarrerna får mig att tänka svenska Beseech. Två nu insomnade band vilket borde gör att det nu finns en marknad för ett band som So Cold. Tyvärr känns likheterna med de två nyss nämnda akterna allt för lika för att det skall bli intressant. Italienarna har både kunnandet och melodierna men tyvärr ingen egen identitet. Det är något en karismatisk sångare skulle kunna ändra på men Mik som sköter den vokala biten har varken djupet, personligheten eller variationen som krävs tyvärr. So Cold vill mycket och väljer sina influenser väl men slutresultatet blir aningen kylslaget och andefattigt men visar ändå upp ett musikskapande som i framtiden borde kunna utvecklas till det bättre.

Nej ”Gone With the Storm” värmde knappast upp min frusna tillvaro. Men jag vågar i alla fall mig upp ur soffan och byter istället till Sentenceds ”Frozen” innan jag kryper ner under mina filtar igen. Det är en skiva som So Cold definitivt har lyssnat mycket på och som trots sin kalla titel värmer mitt i mörkaste och kallaste januari.

www.myspace.com/socoldtherain

www.socold.org


Betyg: 6/10

Ulf Classon

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna