E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

TERRA NOVA – Come alive (Frontiers Records)

 
1 Come Alive
2 Fighting Yourself
3 Holy Grail
4 Here Comes The Night
5 Those Eyes
6 Under Pressure
7 Do Or Die
8 Who Can You Count On
9 My Own Way
10 The Final Curtain

 

En pappa har musikaliska ambitioner och drömmer om att få spela orgel och beställer en kurs. Sedermera upptäcker han att han inte har tid att gå, arbetet tar för mycket tid. Så han skickar iväg sina två söner istället, Fred och Ron, som vid denna tidpunkt är i tioårsåldern. De bär efternamnet Hendrix (!). Fast dessa Hendrixar härstammar från Holland.

Efter avslutad kurs så fortsätter bröderna på den musikaliska banan och bildar diverse band som resulterade i att TERRA NOVA skivdebuterade 1996.

Hur låter de då?

Stoppa Asia, Survivor, Journey och Axe i en mixer så kan det komma ut något som liknar TERRA NOVA. Bröderna hanterar keyboards och sång och det låter riktigt bra. Låtar som Come alive, Under pressure, Those eyes, My own way och Here comes the night spelas flitigt av mig. Resten av skivan är inte helt ute och cyklar men har inte lika omedelbar hitkänsla.

Det roliga med denna skiva, om nu någon därute följt bandet sedan starten, är att det är originalsättningen som spelar återigen!

Jag kan varmt rekommendera alla AOR-vänner därute att kolla upp denna platta som känns lagom retro men samtidigt uppdaterad, kanske inte ända fram till 2010 som exempelvis senaste TREAT och PRETTY MAIDS men ändå. De har låtarna och de har en bra sångare och bra musiker – det räcker långt!

www.myspace.com/terranova2

www.terranova.name

 

8 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna