E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Kråkesølv – Trådnøsting (Diger dist./Sound Pollution

 
1 Skredder
2 Hell Litervis med sa….
3 Privat Regn
4 Vågøyvannet Rundt
5 Hjørnebrikke
6 Blåe Øya
7 Trådnøsting
8 Waldemar
9 Kalde Føtter
10 Kastes

 

Ibland dyker det upp musikstilar vilka normalt inte huserar i webzinet, här kan vi ändå skönja en del progressiva inslag om än i lättförpackning.

Nya vågen radiopop med indie-referenser slår inte bara i vårt avlånga land. Broderlandet i väst följer även dessa trenden och här kommer unga norska bandet Kråkesølv som bildades 2007 med sin skapelse Trådnøsting. Musiken kan beskrivas som rätt snäll med drag åt det vemodiga och ofta är grunden en monoton slinga som så sakteliga förändras. Denna är dock av den melodiösa arten och bryts upp med diverse takt och styckeförändringar. Kanske en lättvariant av vad vi normalt brukar kalla progressiv musik. Kul också att texterna är på norska vilket får en säregen klang i våra svenska öron.

Första spåret ”Skredder” har en slinga som direkt vill sätta sig, om man så vill en bra radiolåt. Albumet domineras av flertalet melankoliska alster som ”Vågøyvannet Rundt” där ändå ”Trådnøsting” får stå som en av de mest minnesvärda. Favoriten känns trots allt bli förutom inledande ”Skredder” låten ”Kalde Føtter” med vissa associationer till Muse. Många alster har en intressant uppbyggnad men ack så korta, lägg på ett par minuter och låt dessa få utvecklas så höjs säkert den musikaliska ribban. Med låtlängder runt tre/fyra minuter känns här radionetern som ett klart mål.

För mig en ny genre att recensera men helt okej med reservation för något mer varierad takt i låtvalet.

www.myspace.com/krakesolv

http://krakesolv.no

 

6/10

Conny Myrberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna