E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

 

TERRY BROCK – Diamond Blue (Frontiers Records)

 
1 Diamond Blue
2 It's You
3 Jessie's Gone
4 No More Mr. Nice Guy
5 The Rain
6 Broken
7 Face In The Crowd
8 Why
9 Too Young
10 Soldier Falls
11 Face The Night

 

Det var inte länge sedan vi hörde Terrys ljuva stämma, då han precis tagit över micken i GIANT. Nu har han återigen slagit sig ihop med gamle vapendragaren Mike Slamer från Seventh Key och Slamer. Mike är som några av er vet en riktig veteran då han även varit med i City Boy och Streets när det begav sig på -70 och -80-talet.

Terry började sin bana som bakgrundssångare i KANSAS 1983 vars basist Billy Grear också senare ingick i Seventh Key. Annars är Terry mest känd för att ha bildat Strangeways som debuterade 1987. Enligt ryktet håller Terry på att spela in en återföreningsskiva med Strangeways samtidigt som du läser detta!

Men låt oss återvända till Diamond Blue. Terry och Mike har fått ihop en riktigt bra skiva här. Terry säger själv att det är den här skivan han försökt göra hela tiden men inte lyckats. Mike drev på honom att hela tiden sjunga bättre, skriva bättre och spela bättre, vilket hörs då låtarna håller mycket hög klass.

Jag gillar ”Jessie´s gone” som låter som Final Frontier möter Rick Springfield. En annan favorit är den ganska tunga, i sammanhanget, ”No more Mr. Nice Guy”. Den absoluta favoriten är dock ”Face in the crowd” som med sitt akustiska driv i bakgrunden och lite vemodiga text blir till en låt som jag bara älskar.

Det finns ytterligare låtar som är bra och musikaliskt påminner det mycket om Bad Company med Brian Howe och liknande. Gillar ni det och Terry Brock/Mike Slamer i största allmänhet så får ni inte missa denna skiva. Den är gjord med hjärta och själ och väl värd din uppmärksamhet!

Terry Brock/Frontiers

 

9 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna