E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Plasmic Ocean – Phobia (Egenproducerad)

 
Cheat (4.40)
Go fly the kite (2.54)
Rupert Turner’s meal (6.01)
Soliloquy (3.47)
Misfire (4.04)
Rg70 (2.44)
Quiescence (4.23)
Pressure time (3.40)
Strange allusion (3.32)
Subsonic (3.35)
Michelangelo (4.42)
Sirensong (7.01)
Ulterion motive (5.40)

 

Alternative Metal möter Postrock, ja så beskriver dessa tyska herrar sin musik som tagit sitt namn från Black Sabbath`s låt ”spiral architect”. Och nog finns här många influenser vilka kan härledas till de olika stilarna som plattan innehåller. Sångaren för också tankarna till sina landsmän Sylvan`s dito, om det är uttalet eller möjligen vibratot kan jag inte ta på men som fan av Sylvan är det här bara ett plus.

Musiken är här annars överlag av hårdare art än den symfoniska rock Sylvan står för, då med vissa undantag eller partier. Om vi för omväxling skull börjar från slutet får vi där ett njutbart lågtempo alster ”Ulterion motive” vilket så sakteliga bygger upp ljudbilden från det enkla till det mera komplexa.

Nästa stopp som jag vill framhäva är ”Subsonic”, progressive metal i ett nötskal med vissa drag åt det teatraliska, jo här får vi ett instrumentalt alster där både filmmusik och tyngre metal får plats och dessutom i min personliga smak. Mera lättsamma ” Strange allusion” visar prov på gruppens melodiska sida medans ”Soliloquy” får representera den rockiga.

Plasmic Ocean har producerat en platta med både mainstream-betonat material samt spår vilka innehåller mera alternativ musik där de tar ut svängarna en del. Klart godkänt släpp med ett plus i kanten för ”Ulterion motive” och ”Subsonic”. Personligen känner jag också att gruppen skulle tjäna på en liten mer slimmad inriktning och varför inte då fler alster i stil med de två sistnämnda J.

www.myspace.com/plasmicocean

www.plasmic-ocean.de

 

6,5/10

Conny Myrberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna