E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

SEVEN KINGDOMS – Seven Kingdoms (Nightmare Records)

 
1) Prelude
2) Somewhere Far Away
3) The Ones Who Breathe The Flame
4) Open The Gates
5) Vengeance By The Sons Of A King
6) Wolf In Sheep's Clothes
7) A Murder Never Dead
8) Into The Darkness
9) Eyes To The North
10) Thunder Of The Hammer
11) Seven Kingdoms

 

Floridabaserad fantasymetal i stil med Blind Guardian med kvinnlig sångerska, kan det vara något?

Ja, det kan det faktiskt. Sångerskan Sabrina har en själfull röst och sjunger ganska rent utan att för den skull förlora sin rocknerv. Här blandas melodisk powermetal som det urstarka öppningsspåret ”Somewhere far away” och allsångsvänliga ”Open the gates” med vackra pianoballaden ”A murder never dead”. Den hitvänligaste låten är dock ”Wolf in sheep clothes” och den progressivaste låten är avslutande ”Seven Kingdoms” som klockar in på 8.52 minuter. Vill även nämna “Vengeance by the sons of a king” som ett de bättre spåren.

Gitarristerna spelar ofta lite taggigt och stötigt, inte helt olikt Metallica men med fler melodiska gitarrstämmor. I flera låtar finns det även lite growling med som kontrast till Sabrinas stämma. Jag vet, lite förutsägbart kanske men så är det. Paradoxalt nog så har de en originalitet som överraskar år 2010. Det kanske är sammanblandningen som gör det. Det finns även inslag av N.W.O.B.H.M. i musiken också.

Seven Kingdoms arrangerar sina låtar på ett skickligt sätt så att de lyfter fram varandra. Det är inte bara Sabrinas kompband. Inte heller så att Sabrina bara känns som en inhyrd sångerska. Ej heller bara ett projekt. Det hörs att det är ett BAND som spelar ihop!.

Det är välspelat, välsjunget, välskrivet och produktionen är passande till musiken, inte för snygg men långt över demostadiet. Jag hoppas att de hittar en publik här för det är de värda!

www.myspace.com/sevenkingdoms

http://sevenkingdoms.net

 

7,5 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna