E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Winter Parade – Two (Perris Records/Sound Pollution)

 
01. Real life city
02. St. John's Asylum
03. Homeward bound
04. I'm still alive
05. Rollercoasting
06. Lion's den
07. Leave it behind
08. Praying for a miracle
09. Gone (from my life)
10. Sophomoronic

 

Det är ofta tillfälligheter som avgör om ett band slår igenom eller inte. Norska Winter Parade är bara ett exempel. Även om bandhistoriken inleddes med seger i en talangtävling så tidigt som 1986 fick de nämligen ingen skiva utgiven förrän 2002, den pressrosade Midnight in paradise. Hyllningarna till trots – bland annat 8p i Sweden Rock Magazine #8 av AOR-kännaren Ola Gränshagen – hände ingenting och vi hinner skriva 2008 innan uppföljaren Two ges ut. Och där är vi än idag, det vill säga samma skiva men ny distribution.

De bestående intrycken av Two är de många minnesvärda låtarna och Dice Jacobsens suveräna gitarrspel. Och känslan som säger: nej, inte den här gången heller. AOR måste nämligen låta stort. Det gör inte Two. Winter Parade jobbar nämligen med programmerade trummor och plastiga keyboardljud vilken medför en tunn ljudbild. Det hade möjligen fungerat i mitten av 1980-talet då det var high tech med sådana lösningar, men det håller inte idag.

Annars är Two en samling utmärkta låtar. Albumet påminner mycket om brittiska FM:s Indiscreet från 1986 med tillägg av vissa tekniska detaljer som faktiskt för tankarna till Saga. Förutom de sistnämndas Ian Crichton är George Lynch och Ronnie Le Tekrø gitarrister vars namn bör nämnas som referenser till Dice Jacobsens briljanta spel. Det är alltså det platta, plastiga ljudet som drar ner detta albums begärlighet. Med en rungande produktion kunde detta mycket väl ha varit en åtta.

www.myspace.com/winterparade

www.winterparade.com

 

Betyg: 7/10

Jukka Paananen

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna