E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

SALUTE – Heart Of  The Machine (Escape Music)

 
1 Higher
2 A falling star
3 Feed your hunger
4 I will be there
5 Tearing me down
6 Heart of the mchine
7 The long haul
8 Shadows
9 Train of Rock n Roll
10 My part in this pain
11 Your servant tonight
Mikael Erlandsson – Lead Vocals, Keyboards
Martin Kronlund – Guitars, Bass
Imre Daun – Drums and Percussion
Henrik Thomsen - Bass (special guest – Hope)
David Reece - Backing vocals

 

En av förra årets stora överraskningar inom melodiös hårdrock är tillbaka med ett nytt vax. Jag vill minnas att jag då gav debuten 10 poäng vilket kanske var lite entusiastiskt men jag blev så glad för att Michael Erlandson sjöng bättre än någonsin samt att det fanns så många bra låtar och produktionen var även den på topp. Den som gillade den plattan kommer inte att bli besviken på nya Heart of the machine. Här blandas pop med melodiös hårdrock likt King Kobra från det glada 80-talet.

Det angenäma problemet med Salutes skivor är att de har så många starka låtar att det nästan blir för mycket. Ingen låt är dålig, däremot gillar jag en del bättre än andra. Inledande ”Higher” är mycket bra med en smart och effektiv refräng. Titellåten ”Heart of the machine” har verser som ger gåshud, däremot är jag inte lika förtjust i refrängen även om den funkar. ”Train of rock n roll” bjuder på lite tyngre tongångar men behåller grundkonceptet vilket ger skön variation och bredd i materialet. Balladerna ”I will be there” och ”Your servant tonight” gör mig dock inte så glada. Där har Michael gjort bättre i och med ”Renegade” från Last Autumn´s Dreams platta tidigare i år.

Men i det stora hela är det en fullgod uppföljare till förra årets debut och kvaliteten är hög skivan igenom. Ni som gillade senaste plattorna med Treat, Pretty Maids och Stryper kommer garanterat att gilla denna också!

 

9 / 10

 

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna