E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Spiritual Beggars - Return To Zero (InsideOut Music/EMI/Century Media)

 
Return To Zero
Lost In Yesterday
Star Born
The Chaos Of Rebirth
We Are Free
Spirit Of The Wind
Coming Home
Concrete Horizon
A New Dawn Rising
Believe In Me
Dead Weight
The Road Less Travelled

 

När jag fick denna plattan, som är gruppens sjunde fullängdare, hade jag ingen susning vad det handlade om. Visst, namnet lät bekant men det var också allt.
Jag hade t ex ingen aning om att det var ett svenskt band. Omslaget ledde tankarna till flummig 70-talsrock men så var ( tyvärr) icke fallet.

Spiritual Beggars kör en typ av rock som härstammar ifrån 80-talets dagar. De flesta låtarna är hyfsat upptempo och det är överlag tungt. Ibland riktigt tungt. Det känns dock aldrig extremt på något vis, mycket tack vare bra melodier. Efter introt drar plattan igång med en riktig stänkare; ”Lost In Yesterday”. Redan efter första orden blir jag helt knockad av vad som i första hand gör detta till ett mycket bra band, nämligen sångaren Apollo. (Han är halv-grek, därav namnet antar jag). Jösses vilken pipa! Låter emellanåt förvirrande lik Coverdale och ligger inte en millimeter bakom dennes kvalitet. Det måste vara varje hårdrocksbands dröm att ha en sån kille bakom micken!

I övrigt är ”Return…” en ganska jämn- och konventionell platta. Man gör sitt jobb proffsigt och konsekvent utan att någon ”proggar” till det eller briljerar. Två avstickare finns också. De sköna låtarna ”Spirit Of The Wind” med sitt Hawkwind-liknande mantra, samt avslutande balladen ”The Road Less Travelled”.

Tror det här borde tilltala en stor publik. Gillar du hederlig tung hårdrock så ge Spiritual en chans!

www.myspace.com/spiritualbeggars

 

Betyg 7/10

Dennis Jacobsson

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna