E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Blood Command - Ghostclocks (Musikkoperatørenes AS/Sound Pollution)

 
1. Art For the Sake of Art
2. Incorporate Use of Cloak & Dagger
3. On and On Chameleon
4. Alarm All Assassins!
5. Party All the Way to the Hospital
6. Double T’N Tokyo
7. Five Inches of a Car Accident
8. Red Ruin
9. Ghostclocks
10. Every Exception Has it's Rule

 

Norska Blood Command har helt klart lyckats hitta sig ett rätt så eget uttryckssätt. Man skulle till och med kunna kalla det smått artistiskt men fullt så unika är dom inte trots allt i mina öron. Denna trio pysslar med alternativ punkrock med en lite hardcore emellanåt och en näve popmelodier för det mesta. Det är slamrigt, hårt och melodiöst om vart annat vilket gör det svårt att få grepp om helheten. Hade inte trummisen Sigurd Haakaas och gitarristen Yngve Andersen haft vokalissan Silje Tombre med i laguppställningen hade detta förmodligen gått obemärkt förbi. Hon har en personlig och karakteristisk röst när hon sjunger de mer sansade delarna men då hon skall ge det hela lite mer attityd så skriker hon istället sönder låtarna. I vissa små sekvenser kan detta vara effektfullt men annars blir det bara enerverande.

Hur som helst inleds skivan ”Ghostclocks” i alla fall stökigt med ”Art For the Sake of Art” med en galet skrikande Silje Tombre och slamrig musik. Sen följer tre spår som alla skulle kunna få stämpeln ”hitpotential” utan vidare. Dessa tre, “Incorporate Use of Cloak & Dagger”, “On and On Chameleon” och “Alarm All Assassins!” är alla mer eftertänksamma än de övriga spåren på plattan. Det är mer pop än hardcore så att säga även om punknerven finns kvar. Men det som gör dom till mina solklara favoriter i stereon den senaste tiden är de fantastiska refrängerna i de två förstanämnda och den riktigt snygga kören på den sistnämnda. Plus också för att det igenom alla tre följer en röd tråd och en snygg upptäckarglädje.
Sen spårar det ur, eller går i stå kanske man kan säga. Resten av plattan är klart kantigare och vissa spår dränks i flera lager av musik istället för att nyanserna lyfts fram. Sista spåret ”Every Exception Has it's Rule” tillexempel snurrar in på nästan nio minuter och är en enda lång transportsträcka utan poäng.

Att försöka sig på att jämföra Blood Command med något annat band är svårt och det vill jag inte ge mig på. Men att bandet helt klart retar min intressenerv tycker jag är kul för det är sällan jag lockas av sådan här typ av ”artistisk” pop/punk/hardcore. Hade skivan fortsatt i samma stil som de tre bra spåren jag pratade om tidigare så hade naturligtvis betyget höjts avsevärt. Men tre starka spår och sju intetsägande ihop med en sångerska som kan sjunga jättebra men allt för ofta istället skriker sönder musiken räcker inte till något toppbetyg tyvärr.

www.myspace.com/bloodcommand

 

4/10

Ulf Classon

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna