E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Jelonek – Jelonek (Mystic Production)

 
BaRock
B.East
Vendome 1212
Akka
Steppe
A Funural Of A Provincial Vampire
Lorr
Beech Forest
War In The Kid`s Room
Miserere Mei Deus
Mosquito Flight
Machinehat
Elephant`s Ballet
Pizzicato - Asceticism

 

Klassisk musik i metal-tappning eller Metal med klassiska influenser ja här får vi båda varianterna plus så mycket mer. Apocalyptica är väl en av liknelserna som först dyker upp i tankarna men här finns även flertalet influenser från öst och genre som jazz och folk. Mer traditionellt progressiva vibbar med drag åt det experimentella är också element som dyker upp på denna helt instrumentala platta.

Jag fruktade först att detta skulle bli ännu ett instrumentalt släpp som man var tvungen att genomlyssna i små stycken. Här är variationen stor i fråga om tempo och musikstil att det aldrig blir tråkigt. Låtskriveriet är också överlag starkt och när spelglädjen sätter in får vi rena hopkok av allt. Violin från en klassisk skolad Jelonek han har ju spelat med Polish Philharmonic Symphonic kan också vara riktigt vackert som i avslutningsspåret Pizzicato – Asceticism.

Kansas är ju ett band som använder sig av violin och i låten War In The Kid`s Room får vi en del av Kansas progressiva sida, fast här mer experimentellt. Inledande BaRock är ett typiskt klassiskt stycke med metalkomp och tar vi det motsatta så känns B.East som ett bra exempel.

Om vi skall gå in på några mindre bra detaljer så finns det tillfällen där trumkompet låter allt för mycket som om det vore programmerat med en synt modell billig. Detta har jag svårt att förstå då det flesta stycken låter riktigt tungt och är definitivt akustiskt framfört. Sedan kanske plattan kan uppfattas något spretig med alla influenser.

Totalt sett en i mina öron en klart godkänt album om än lite udda, skulle också vara intressant att få höra Jelonek live med hela ensemblen och tillhörande metalkomp.

 

www.jelonek.art.pl

www.myspace.com/jelonekpl

 

6,5/10

Conny Myrberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna