E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

The Carpet Knights - According To Life... (Transubstans Records)

 

1.Headcase
2.Gaze Through The Days I´ll Hide
3.Without A Past
4.Eternal Sleep
5.Cosmical Mind
6.Lost
7.If Soon I Will Be You
8.Magical Space-style
9.Why Am I
10.Forever Is A Long Time


 

 

Detta är ett malmöband och deras andra platta. Har inte hört dem förut men det är inga nybörjare. Här finns kopplingar till Öresund Space Collective, Svarte Pan m.fl.

Innan jag fortsätter vill jag bara först nämna att gruppen absolut inte kopierar någon. Alla jämförelser med andra band är enbart för att kunna ge en vink om hur det låter. Inledande ”Headcase” är en av mina favoriter. När flöjtslingan kommer låter det som Jethro Tull på sitt allra bästa humör! Och många av albumets låtar har faktiskt en del Benefit-känsla.

En annan pärla är ”Eternal Sleep” där man får till ett ösigt gung och ett härligt gitarrsolo. Över huvud taget är musikaliteten klanderfri. Sångaren ( antar att det är Manne Nilsson som är lead) har en mogen och ganska mörk röst som känns skönt avslappnad. Varje gång när han lägger in ordlösa körslingor kommer jag att tänka på Josh Homme i Queens Of The Stoneage. Men som jag skrev tidigare, detta är ett band med egen stil. Visst, i en mening är det klassisk prog men de annorlunda och avancerade melodierna skapar ett slags mystik som helt är deras egen. Och tonsäkre Manne löser detta galant.

Sammanfattningsvis en äventyrlig och händelserik musik hanterat av kompetenta killar. Tycker dock att soundet är aningen torrt och de skeva melodierna kan bli påfrestande under en hel platta...men det är ju en smaksak. Klart värt att kolla upp för ett progfreak!!

www.myspace.com/thecarpetknights

www.thecarpetknights.nu

 

Betyg: 7/10

Dennis Jacobsson

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna