E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

We Live in Trenches - Modern Hex (Suicide Records/Sound Pollution)

 
1. White Knuckles
2. Vatican Strap
3. Deported
4. I Owe My Soul
5. Modern Hex
6. Black Friday
7. After Dark
8. People Vs. People
9. Male Damage

 

Efter två spår trodde jag dom hade mig. Svenska We Live in Trenches hade med öppningsspåren ”White Knuckles” och “Vatican Strap” nästan övertygat mig om att deras punkiga post-hardcore med små passningar till Union Carbide Productions var precis vad jag behövde. Men så var alltså inte fallet. Resterande sju spår maler bara på likt ett punkdoftande sentida Breach och av dessa är det egentligen bara det sköna titelspåret som sticker ut.
Det är hårt, argsint och våldsamt men då varken refränger eller liknande sticker ut för att ge musiken någon identitet så blir det småsegt i längden. Men bandet, som består av ex-medlemmar från akter som Satanic Surfers, Adhesive och C.aarmé, har ett coolt sound som släpper fram musikens liveenergi genom högtalarna vilket gör lyssningen uthärdbar.
Jag kanske inte är övertygad om att ”Modern Hex” är en kommande klassiker. Men jag är klart övertygad om att bandet med säkerhet kommer att utvecklas och att dom förmodligen kommer blåsa skallen av mig om jag besöker en av deras konserter för detta är musik som skall upplevas live.

www.myspace.com/weliveintrenches

www.weliveintrenches.com

 

Betyg: 6/10

Ulf Classon

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna