E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Anderson/Wakeman – The Living Tree (Voiceprint Records)

 
1 Living Tree Part 1
2 Morning Star
3 House Of Freedom
4 Living Tree Part 2
5 Anyway And Always
6 23-24-11
7 Forever
8 Garden
9 Just One Man

 

Den stora maskinen Yes ska tydligen ut och rulla utan herrarna Jon Anderson och Rick Wakeman fick jag veta häromdagen. De har skrivit nytt skivkontrakt med Frontiers records så det ska bli spännande att ta del av det resultatet längre fram.

Men nu är nu och då är då. När jag sätter in skivan som Jon och Rick knåpat ihop tillsammans förstår jag lite varför Yes överger dem eller om det är tvärtom. Jag vet inte vad jag hade väntat mig men inte detta i alla fall. Hela skivan består enbart av Rick Wakeman på piano/synth/keyboards och Jon Anderson på sång. Inte ett enda trumslag, inte en enda gitarrsträng hörs. Inspelningen har gått till så att Rick har skickat över musik till Jon varav han lagt på sång och skickat tillbaka till Rick.

De modesta melodierna harmonieras dock fint av Jons karakteristiska röst. Den har återhämtat sig bra även om inledningsspåret känns lite kraxigare än övriga spår (som inte alls är kraxiga kanske jag ska tillägga). Det låter behagligt i mindre doser om än något intetsägande. Ingen av låtarna finns kvar i mitt huvud efter skivans slut. Det jag lyssnat på fungerar nog mer som ett bakgrunds-soundtrack till vardagen än någonting annat. Det är lite småvackert emellanåt men det finns exempelvis ingen låt som är i klass med ”The meeting” från 1989.

Så ni som vill ha en stillsam skiva och saknar Jons stämma är detta ett utmärkt val. Ni som saknar det mer tekniskt virtuosa Yes får nog stå över ett kast.

Lyssna hellre/även på: Anderson/Bruford/Wakeman/Howe från 1989. En magiskt bra platta som låter lika bra nu som då!

 

5 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna