E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Hardbone - Dirty ’N’ Young (Remedy Records/Soulfood)

 
1. Booze, Blood, Blackout
2. Demon in the Glass
3. I Sold My Soul
4. Devil's Bitch
5. Doin' Well, Raisin' Hell
6. Dirty ‘N’ Young
7. Rock ‘N’ Roll Rebel
8. Hellhouse
9. Walking Talking Sexmachine
10. I Don't Care
11. Unlocked ‘N’ Loaded

 

Året är 2006 och platsen är Hamburg i Tyskland. Fem grabbar är trötta på all mesmusik som finns i världen och beslutar sig för att visa allihop hur ett riktigt riff skall spelas och så var bandet Uncut fött. Grabbarna gjorde sig snart ett namn på den lokala klubbscenen och en mindre motorcykelklubbsturné var ett faktum.

Så blev det då dags att spela in debutalbumet och på grund av olika anledningar fick namnet bytas och valet föll på Hardbone. Ett passande namn till bandets musik helt klart för när musiken på ”Dirty ’N’ Young” spelas upp så tänker förmodligen de flesta på AC/DC. Som inbiten pubrockälskare så tänker jag istället på Airbourne. Halvvägs in på skivan tänker förmodligen de flesta fortfarande på AC/DC medan jag växlar spår och tänker på Rose Tattoo. Det är alltså inget nyskapande dessa unga tyskar sysslar med utan det är australiensisk pubrock för hela slanten och den klaraste inspirationskällan är naturligtvis AC/DC. Det är feta riff, öppna spjäll, brudar, bärs och svettig rock’n’roll. Inga konstigheter här inte. Jag vill dock dra mest paralleller med Airbourne för det går att skönja samma testosteronstinna attityd i Hardbones musik. Jag skulle även vilja, till alla sporthatares stora förtret, dra till med en fotbollsliknelse för att förklara skillnaderna mellan just dessa två band. Om Airbourne är engelska Premier League där kraft och finess är grundpelarna så är Hardbone tyska Bundesliga som med en mer grovhuggen spelstil ger ligan dess karaktär.

För en riffnörd som mig själv så är det svårt att värja sig från Hardbones musik. Det svänger finfint och tillsammans med ett gäng pilsner en fredagskväll så blir förmodligen ”Dirty ’N’ Young” ännu bättre. Men det där lilla extra, som Airbourne innehar, saknas dock och sångare Tim Dammanns röst är lite väl grov för min smak. Men om man som jag aldrig kan får nog av AC/DC-inspirerad pubrock så är ”Dirty ’N’ Young” ett välkommet tillskott i skivsamlingen.

 

www.myspace.com/hardbonerocks

www.hardbone.net

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna