E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Astrolites – Play For Keeps (Heptown/Sound Pollution)

 
1 Chop Top '49
2 Rock N Roll Star
3 Devil Woman
4 Astrolito
5 I'm Coming Home
6 Here I Am
7 Go Rebel Go
8 Don't Be Shy
9 Smiley
10 Roll With The Dead
11 Camtwister
12 Ring Of Fire
13 Nothing Last Forever

 

Gruppen bildades 2002 då med namnet Tom Wilson & Astrolites och debuten ”Hard Luck” når butikerna 2007. Tremannabandets liveframträdande har rykte om sig att bara ha ett läge nämligen fullt ös och stilen som de beskriver sin musik kallar herrarna också för Hi-Speed rockabilly.

Här finns en rad influenser eller musik som kan härledas, inledande ”Chop top” finns en hel del vibbar från Elvis Presley och hans hit Jailhouse Rock. På ”Devil Woman” känns musiken som en tidig variant av allas vår Jerry Williams driftiga framförande. Det stiltypiska gitarrsoundet från genren återskapas fullt ut på det nästan helt instrumentala spåret ”Astrolito”, ja här förflyttas vi verkligen tillbaks till ”the real thing” ala 50-tal inklusive en knäppande basgång och taktsektion. Associationerna är många men en låt kunde jag i alla fall novis som jag är inom denna tidiga rock`n roll nämligen Johnny Cash covern "Ring of Fire”, då naturligtvis i rockabilly tappning.

Bebop, Swing och drag av punk är andra stilar vilka vävs in med full intensitet och att någon hörande kan sitta still till låten ”Don`t Be Shy” finns inte på kartan. Jo här finns massor för den inbitne och även skribenter som jag vilka normalt inte lyssnar på genren. Svängigt är bara förnamnet men bäst blir det nog ändå på dansgolvet och jag som knappt kan dansa tryckare ;)

www.myspace.com/astrolitesband

 

6,5/10

Conny Myrberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna