E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Korea – The Delirium Suite (Vicisolum/Sound Pollution)

 
1. Cataclysm
2. The Absentee
3. From The Ashes
4. Street Spirit (fade Out)
5. Take The Blame
6. Enemies
7. Logical Fallacies
8. Cave Dweller
9. Bloodline
10. Prozac Gen.
11. Carpet-slipper
12. Exit
13. Gone

 

Med den allt populära arenarocken och radiovänliga metalgenren i etern dyker det upp fler och fler band med dessa inriktningar. Här kommer Stockholmsbaserade bandet KOREA med bröderna Michael och Dennis Ehrnsten samt Robert Bunke och Mats Karpestam.  Andra släppet tillika min första bekantskap med bandet visar prov på i det närmaste en perfekt produktion. Kompet är ofta tungt med en melodisk och mera lättsmält men ack så vemodig slinga som exempelvis på härliga ”From The Ashes”.  

Med sina ofta melankoliska drag och dessutom med diverse tempoväxlingar får jag en del vibbar från den progressiva genren. På ”Carpet-slipper” drar vi något åt det elektroniska och vips känns Pure Reason Revolution rätt så nära. Jo här finns det mesta som ligger mig varmt om hjärtat men det vill ändå inte riktigt lyfta. Kör på med några längre alster och våga sticka ut mer och betygskalan lär höjas. ”. Första singelsläppet är förövrigt Radiohead`s “Street Spirit (Fade Out)”.

Korea utnyttjar en mängd inspirationskällor som trots sina radiovänliga axelklappningar har ett och annat att tillge oss s.k. kräsna lyssnare.

www.myspace.com/koreasweden

 

7/10

Conny Myrberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna