E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Diamond Dogs - The Grit and the Very Soul (Legal Records/Sound Pollution)

 
1. April Fool
2. Greetings from Isaacs Hill
3. Be Here Tonight
4. Please, Please, Please Let Me Get What I Want (The Smiths)
5. Whatever It Is, Now
6. Don’t Turn Me Away
7. Last of the Lovers
8. Absolutely No:1
9. Heart of the River
10. When the Morning Comes to Get Me
11. Green Shamrock Shore
 

 

Ett av landets mest långlivade rockband är nu tillbaka med sitt åttonde album i ordningen och Diamond Dogs tar ytterligare några steg i utvecklingen. De tidigare Rolling Stones- och Faces-influenserna har nu på nya ”The Grit and the Very Soul” helt bytts ut mot folkrock och brittisk pubmusik. Förvandlingen har skett successivt men bytet till en studio i naturnära och gemytliga Hälsingland har förmodligen gett stockholmsbandet den sista knuffen känns det som. Att dom sen har valt att spela in hela skivan live i studion gör även det sitt till för att ge skivans dess genuina sammansättning. Den nya kostymen tycker jag passar bandet bra och det blir så där härligt mysigt genom hela skivan.

Men mysigt räcker inte hela vägen. Inledande ”April Fool” är skivans klart starkaste spår, ”Don’t Turn Me Away” är en vacker sak och ”Last of the Lovers” har väldigt underhållande lyrik men sen blir det aldrig mer än, ja, mysigt. Det där sista för att skivan skall lyfta saknas känns det som. Om det sen är mer variation, starkare refränger eller helt enkelt lite vassare låtar är svårt att sätta tummen på för det mesta finns här för att det skall kunna bli ytterligare någon poäng men jag hittar det inte som sagt.

”The Grit and the Very Soul” är trots allt en ytterst trevlig bekantskap som passar utmärkt i en pubmiljö exempelvis. Den kan även passa den som aldrig har fattat poängen med Bob Dylan men ändå gillar den sortens musik. Hur som helst så gillar jag det jag hör men dom får allt vässa till det lite till nästa gång om jag skall kunna falla för den nya inriktningen.

www.myspace.com/diamonddogssweden

 

Betyg: 6,5

Ulf Classon

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna