E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Mastermind - Insomnia (Lion Music)

 

Desire
Break me down
One more night
Meltdown
Piggyworld
No answer
Broken
Night flier
Nietzsche
Last cigarette


 

 

Möjligen skulle inte detta band behövas biografiseras då de funnits sedan 1986 och skapats av bröderna Bill och Rich Berends från New Jersey, trots detta så kan jag ändå erinra mig något från gruppens tidigare alster. Koll på allt som existerar i musikvärlden går ju inte tyvärr.

Insomnia är bandets sjunde album tillika debut för sångerskan Tracy Mcshane och skall enligt uppgift vara uppbyggd för vokalistens ”kraftfulla” röst, där vill jag nog tillägga ett högst tveksamt nja…

Med denna skiva skulle det antas ett annat sätt att skriva utanför de progressiva rockgränserna då Bill Berends kände att han inte ville ha sitt vanliga upplägg. Textmässigt så handlar albumet om dagliga händelser i verkliga livet som kan få en att fundera och göra en sömnlös vilket också är självupplevt enligt Bill.

Trots ideliga försök måste jag tillstå att det är väldigt få gånger som jag känt en sådan anonymitet som inför detta album. Olika sinnestämningar tillika lyssnartillfällen resulterar tyvärr ändå till samma slutsats, materialet faller till glömska i samma stund de strömmar ut i högtalarna. Det känns som medlemmarna känns alltför oengagerade och resultatet blir altjämnt slätstruket. Visst kan jag trots detta skönja vissa element till att bli något men varför fångar inte någon upp dessa då?

 

www.myspace.com/mastermindband

http://mastermindband.com

 

Betyg 3/10

Niklas Johansson

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna