E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

HUMAN TEMPLE – Murder Of Crows (Escape Music/ConnectingMusic)

 

1.Not My Fault
2.Empty Stages
3.Just One Night
4.Promised Land
5.Lie
6.Yours Cold Blooded
7.Ghost Of You
8.Emily
9.Secret
10.What About My Broken Heart

Janne Hurme - Vocals
Petri Lehto - Drums
Jori Tojander - Keyboards
Harri Kinnunen - Bass

 

Här är ett relativt nytt men lågproduktivt band från vårt grannland i öster – Finland. De bildades 1998 och släppte första alstret 2004 och nu är det dags för släpp nummer två. Det handlar om mycket välgjord melodiös rock som delvis är bluesinfluerad och tankarna går både till gamla 80-tals Rainbow, Whitesnake, Phenomena samt Toto i sina bästa stunder. Men musiken är mer komplex än så, det finns också influenser av modern metal a la Cain´s Offering. Musiken är oftast keyboardinfluerad med melodiska gitarrstämmor. De varierar skickligt musikaliskt mellan låtarna utan att tappa tråden så att det blir spretigt. Allt är sammanvävt till en vacker musikalisk väv som känns både tidlös och spännande.

Både sången och musiken är ypperligt framfört och jag gillar det här riktigt mycket. Här finns mycket att upptäcka om man ger gruppen lite uppmärksamhet. Det hörs att man filat på låtarna utan att för den skull glömma bort känslan. De har också den goda smaken att bara ha med 10 låtar på skivan så att ingenting känns överflödigt.

Jag har svårt att plocka ut favoritlåtar då alla har något som jag gillar och fastnar för. Med det sagt så menar jag att favoriterna kommer nog att växla lite till och från. Fast ”Yours cold blooded” känns nog som en stående favorit. Klart är att denna skiva kommer att spelas mycket av mig framöver. Missa inte denna om ni gillar välspelad och välsjungen melodisk rock av högsta klass!

 

www.myspace.com/humantemplefinland

 

9/10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna