E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

AURAS – New Generation (Frontiers Records)

 

1.Beauty Of Dreams
2.Forgive And Forget
3.Never Give Up
4.In My Arms
5.Reach Out
6.New Generation
7.Forever In Your Eyes
8.Hungry Hearts
9.That's The Way Love Goes
10.Keep On Loving You
11.Out Of Love
12.Love To Survive


 

 

I början av 2007 träffades två brasilianska killar, sångaren Gui Oliver och gitarristen Ferpa Lacerda. De var då trötta på att spela i diverse coverband och ville komma vidare i sina musikkarriärer. Under demoinspelningarna kom de i kontakt med jazztrummisen Edu Sallem och gruppen var komplett. För att förstärka ljudbilden så har de en bassist samt en gitarrist till men deras namn står lite längre ner så det verkar som att de inte är fasta medlemmar i bandet. Vem som spelar piano och keyboards framgår inte riktigt.

Hur som helst så spelar killarna melodiös amerikansk hårdrock. Under en spelning i Brasilien fick de chansen att öppna för bl a Jimi Jamison (f.d. Survivor) som sa att de påminde om alla bra band som fanns då på 80-talet. Kanske var det han som hjälpte till så att Auras kom i kontakt med Frontiers records och blev det första signade bandet från Sydamerika. Ytterligare hjälp har de fått från amerikanen Dennis Ward som mastrat och mixat skivan. Han har tidigare jobbat med grupper som Place Vendome, Sunstorm och Pink Cream 69.

Man behöver bara sätta på skivan och höra de första tjugo sekunderna så är tonen för plattan given. Bandet tycks framförallt ha två husgudar och de heter Journey och Triumph. Soundet är nostalgiskt och för en tillbaka till början av 80-talet. Om inte jobbet som sångare i Journey gått till en viss kille från Filippinerna så skulle Gui kunnat aspirera på tjänsten. Han är ingen kopia av Steve Perry men tillräckligt lik för att man ska haja till.

Musiken i sig är välspelad och framförd med hjärta och värme. Ward har gjort ett bra jobb med mixningen och gett alla instrument lika stort utrymme. Kul också att de fått med en låt som ”That´s the way love goes” som med sitt calypsoinspirerade arrangemang avviker från de övriga. Annars så känns inledande trion ”Beauty of dreams”, ”Forgive and forget”, ”Never give up” och ”Forever in your eyes” som skivans största hits. Det som kanske saknas lite är en riktig mördarballad. De har gjort ett tappert försök med ”In my arms” som i och för sig inte är dålig men som inte riktigt når ända fram.

Till syvende och sist har vi här ändå en stark debut som lovar gott inför framtiden. Kanske vågar de sig på att tillföra musiken något eget till nästa skiva och även få till den där balladen som ger rysningar ända ut i flimmerhåren.

www.myspace.com/auraaor  

 

6,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna