E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

De/Vision - Pogefahr (Popgefahr Records)

 

mAndroids
Rage
What's love all about
Time to be alive
Plastic heart
Be a light to yourself
Ready to die
Flash of life
Twisted Story
Until the end of time


 

 

De/Vision är väl mest kända som ett Depeche Mode-light. Ett slags substitut när Depeche inte själva är aktuella med skiva. Från begynnelsen var De/Vision fyra och idag är de endast två kvar, sångaren och syntharen. När jag lyssnat på skivan några gånger så uppenbarar det sig hur dåligt arrangerad den är. Produktionen låter tunn och platt. Trumprogrammeringen är under all kritik för ett band som släpper studioalbum nummer 11. Låtmässigt låter det också tunt och urvattnat. Den enda låt som är någorlunda rolig att lyssna på är första singeln ”Rage”. Den har tydligen blivit en smärre framgång i Tyskland. Kanske beror det på att den påminner lite om ”Master and servant” med Depeche.

I övrigt finns det inget att ta fasta på. De/Vision har helt enkelt inte förmågan att skriva låtar som fastnar. Sångaren låter opersonlig och tråkig och synthmannen är en bakgrundsspelare och så långt ifrån Martin Gore eller Vince Clarke man kan komma. Jag lyssnar förtvivlat efter någon slags själ i detta och finner den delvis i låten ”Be a light to yourself”. Det är den enda låt som känns någorlunda äkta i mina öron. Men bara någorlunda dock.

Jag hade väntat mig lite mer av någon anledning även om de inte presterat så mycket mer på tidigare album heller. Nä, nu vart jag sugen på att lyssna på lite Depeche istället!

 

www.myspace.com/devisionmusic  

www.devision-music.de

 

2 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna