E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

SEDONA – Golden Valley (Avenue Of Allies)

 

1.Magic Dream
2.Surfing State Of Mind Re–Release Bonus Track
3.Golden Valley
4.California Ballad
5.Sweet Wave Of Sunset Re–Release Bonus Track
6.Laguna (Instrumental)
7.Rock Board
8.Southern California Dream Space
9.You Choose Fanatic
10.The Story Re–Release Bonus Track
11.Tessalia
12.Sedona (Instrumental) Re–Release Bonus Track


 

 

Oj, här har vi inget mindre än ett franskt AOR/west coast band med influenser från Toto, Chicago, Michael McDonald och liknande. Titellåten ”Golden Valley” är till och med lite countrydoftande med sin steelguitar. Fast jag skulle även vilja lägga till band som Boston och FM som influens också. Jag tycker mig höra deras anda i ett par låtar. Framförallt som de lät i början av sina karriärer.

Namnet Sedona kommer från en vacker plats i just Golden Valley och denna skiva släpptes ursprungligen 1995, men man vill nu ge den en ny chans internationellt. Tack och lov har de gett den ett nytt omslag, originalomslaget var ofattbart fult och såg ut som en dåligt tecknad Rednex-singel.

Musiken är dock trevlig att lyssna på. Jag gillar ”California ballad” som är catchy med fint gitarrspel. Låter väldigt amerikansk. ”Southern california dream space” är en annan skön halvballad. Det finns ett par till, ”You choose fanatic” och ”Rock board”. Sångaren är duktig med en ganska mjuk stämma som gjord för softare AOR som detta. Övriga musiker är också duktiga fast gitarristen är inte riktigt i samma nivå som exempelvis Sven Larsson.

Produktionen däremot lämnar lite att önska men faller inom ramen för godkänt.

Nu är detta debutplattan från 1995 men även i det ljuset så är den klart godkänd även år 2010. Om syftet med detta nysläpp var att väcka nyfikenhet kring detta band så har de lyckats. Jag vill absolut höra mer och kommer att kolla upp deras övriga skivkatalog!

www.myspace.com/sedonaofficial

 

6,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna