E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

De Lyckliga Kompisarna - Hugos Sång LP (Wild Kingdom/Sound Pollution)

 
1. Verklighetsbaserad Dokusåpaskådespelare, Oh Yä
2. Gratis Är Gott
3. Göteborg City Golf
4. Planeter Och Insekter
5. The Röd Röv
6. Allmänna Kärleksljud
7. Jag Vill Bli Gammal Med Dig
8. Lyckad Nedfrysning Av Herr Egon
9. Hugos Sång
10. Fylle-SMS Till FRA
11. Slav I Prylarnas Värld
12. Tankar I 180
13. Tidsportalen
14. Dags För Tax

 

Som den gamle punkare man är så är det kul att se att de klassiska banden fortfarande håller på. Jag var aldrig något stort fan av De Lyckliga Kompisarna i ungdomsåren men vem kunde värja sig från hits som ”Egon”, ”Ishockeyfrisyr” samt ”Dricka Sprit och Hålla Käften”? Inte jag i alla fall och nu gör alltså bandet comeback med bland annat tre bejublade gratisspelningar för sina fans förra året. Till detta släppte bandet ”Hugos Sång EP” och nu är det dags för fullängdaren ”Hugos Sång LP”. Fantasin spirar inte direkt som ni förstår och det går tyvärr igen även i musiken. DLK är som vanligt omåttligt hurtiga när de framför sin trallpunk och Mart Hällgren sjunger som vanligt på sitt egna träiga lilla sätt men på något vis känns det inte lika roligt nu som då. Egentligen har det inte hänt så mycket på det musikaliska planet förutom att de där riktiga kanonlåtarna som jag pratade om tidigare saknas. Det tar sig i slutet med spår som ”Tidsportalen” och ”Dags För Tax” men då är ju skivan slut.
Jag saknar även den underliggande svärtan som Mart alltid haft i sina emellanåt banala texter. Humorn är en stor del av bandets lyrik men det har alltid funnits något bakom som gör att det känts på allvar ändå. Nu får jag känslan av att idéerna tagit slut och att nödrimmandet har tagit vid.

De Lyckliga Kompisarna kan fortfarande sin trallpunk och kommer säkert att tillfredställa de redan frälsta med denna comebackplatta och visst är det småkul emellanåt. Men det håller inte i längden och det lilla som fanns hos bandet som attraherade mig i mina ungdomsår finns inte längre kvar.

 

www.myspace.com/delyckliga

www.delyckligakompisarna.se

 

Betyg: 5/10

Ulf Classon

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna