E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

TRIUMPH – Greatest hits remixed (Frontiers Records)

 
Allied Forces
Lay it on the Line
Follow Your Heart
Magic Power
I Live For the Weekend
Hold On
Just One Night
Fight the Good Fight
Spellbound
Never Surrender
Lights Go Down
Somebody’s Out There
Rock and Roll Machine
Love Hurts

 

”..Then you hear the music and it all comes crystal clear, the music does the talking, says the things you want to hear. I´m young and I´m wild and I´m free, I got the magic power of the music in me…..”

Legendariska Triumph släpper ytterligare en samling bara fem år efter den förra. Dessutom utan att ha gjort någon ny musik. Faktum är att det var ett tag sedan det begav sig. Sista ”riktiga” Triumph-skivan med alla originalmedlemmar kom 1987. Sedan försvann gitarristen/sångaren Rik Emmett. De övriga två medlemmarna floppade med sin skiva från 1992 i Triumphs namn (med all rätt måste jag säga som har den i min ägo).

Det som är annorlunda med denna samling är att låtarna remixats av Rich Chycki

(Aerosmith, Rush) samt att de lagt till en osläppt cover på Love hurts. Om den bör inte nämnas mer än så. Vad själva mixningen gjort för låtarna är att de låter lite fläskigare än tidigare. Rich har lagt till lite småljud och lite ekon här och var på ett väldigt respektfullt och kunnigt sätt. Jag märkte inte så mycket innan jag jämförde med originalinspelningarna. Först då framgick det vilket fint jobb Rich gjort!

Som vanligt när en samling släpps så måste man kommentera låturvalet också och här är jag faktiskt lite imponerad. De har lyckats ge en bred, varierad men samtidigt en genuin bild av bandet Triumph. Jag saknar egentligen bara tre låtar och de är Ordinary man (1981), World of fantasy (1983) och Carry on the flame (1987). Vidare är det anmärkningsvärt att fina plattan Surveillance (1987) inte har en enda representant med på denna samling. Ytterligare en sak som slår mig när jag lyssnar på skivan är hur snyggt Somebodys out there följer på Lights go down, bara en sån sak!

Som introduktion fungerar denna samling alldeles utmärkt och för oss gamla fans är det ändå lite kul att höra gamla favoriter i uppdaterat skick. Dessutom medföljer en dvd med ett gäng promotionvideor om inte musiken i sig lockar till ett köp!

 

www.triumphmusic.com

www.myspace.com/trcrecords

 

9 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna