E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Magnum - The Visitation (SPV/Playground)

 
1. Black Skies
2. Doors to Nowhere
3. The Visitation
4. Wild Angels
5. Spin like a Wheel
6. The Last Frontier
7. Freedom Day
8. Mother Nature's Final Dance
9. Midnight Kings
10. Tonight's the Night

 

Att brittiska Magnum har fått ny inspiration genom att den sista tiden på sina konserter spela klassiska album som ”On a Storyteller's Night” i sin helhet märks tydligt när nya ”The Visitation” nu hamnar på skivdiskarna. Uppryckningen från föregångaren ”Into the Valley of the Moon King” är påtaglig även om det satt långt inne för efter första genomgången av ”The Visitation” så kändes den både seg och slätstruken. Men så hände någonting. Helt plötsligt började låtstrukturerna öppna upp sig, melodierna började få lyster och refrängerna började sätta sig. Det tog sin lilla tid innan skivans hela potential öppnade upp sig men det är också ett tecken på kvalité. Riktigt bra album skall växa till sig och bara blir bättre med tiden.

Pomprockens kungar är alltså tillbaka i stor stil och även om hela ”The Visitation” mest lunkar på i ett makligt mellantempo så blir det ändå aldrig långtråkigt. Detta beror till största delen på att flera av låtarna är bland det starkaste bandet har knåpat ihop sedan mitten av åttiotalet samt att de återigen närmar sig de progressiva marker bandet till och från botaniserat i. Detta betyder alltså att det här finns gott om dramatik i arrangemangen, stora medryckande refränger och oerhört vackra melodier. Lägg där till Mark Stanways keyboardorkester som skapar stämning och Bob Catley känsliga stämma som ger nerv till kompositionerna så finns det inte mycket mer att önska.

Allt som kan sägas om Magnum är egentligen redan sagt. Det blir lätt så med band som verkat fyrtio år i branschen. ”The Visitation” är ett styrkebesked från ett band jag hade räknat ut och hade det inte varit för några svagare spår som ”Spin Like a Wheel”, ”The Last Frontier” och avslutande ballanden ”Tonight’s the Night” så hade betyget kanske till och med smugit upp ytterligare en poäng. Hur som helst ett måste för den som vill ha sin hårdrock pampig, melodiös och välsvarvad.

www.myspace.com/magnumuk

www.magnumonline.co.uk

 

8/10

Ulf Classon

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna