E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

El Poncho – Polycube (Egen utgivning)

 
1 Polycube
2 Guillotine
3 Cephalgia

 

El Ponchos trespårs-EP Polycube låter oss förstå att The Mars Volta är en given influens i Göteborgsbandets musikskapande. Lägg till en hälsosam dos spacerock och improvisationer som gränsar till det hallucinogena och du har en skiva som är lika nyckfull som SJ:s biljettprissättning.

Kompet är följsamt och ger musiken ett behagligt gung men kan helt oförhappandes blanda om leken med ett stökigt men ändå kontrollerat bryt. Paulina Nyströms sångstil påminner om Cedric Bixler-Zavalas (The Mars Volta). Den är ljus, känslofull och laddad och hon har inga som helst problem med att växla mellan låtarnas karaktärsskiftningar. I Guillotine börjar hon till exempel med en soulig melodi innan tempoväxlingen styr henne i en intensivare riktning.

De skruvade inslagen i musiken står gitarristen Benjamin Watts och keyboardisten Mikael Edebro för. Guillotine avslutas av en nära fyra minuter lång loop med orgeleffekter och i Cephalgia tar El Poncho lyssnaren in i en dämpad, svävande finalsekvens med skönt distat gitarrspel i bakgrunden. Kort sagt: En skiva som väcker nyfikenhet inför ett helt album.

http://elponcho.bandcamp.com

 

Betyg: 6/10

Jukka Paananen

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna