E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

NIGHT RANGER - Somewhere in California (Frontiers Records)

 
Growin’ Up In California
Lay It On Me
Bye Bye Baby (Not Tonight)
Follow Your Heart
Time Of Our Lives
No Time To Lose Ya
Live For Today
It’s Not Over
End Of The Day
Rock N’ Roll Tonite
Say It With Love

 

Från det soliga Kalifornien kommer detta melodiösa rockband som främst består av Brad Gillis (gitarr), Jack Blades (bas & sång) samt Kelly Keagy (trummor & sång). Deras samtliga plattor från 80-talet är alla klassiker i AOR-världen och fem till antalet. De har därefter släppt några plattor under 90- och 00-talet men aldrig riktigt fått till det som förr i tiden. Tills nu vill säga....

Äntligen verkar alla planeter stå rätt i kurs för Night Ranger. Utan att plagiera sig själva har de lyckats återskapa känslan från storhetstiden och satt in det i 2010-talet. För er som inte hört Night Ranger tidigare så låter de som en blandning av Mr. Big och Survivor kryddat med snygg stämsång i Beach Boys anda. Nånting ditåt i alla fall, deras sound är ganska unikt och lätt att känna igen. Sångarna kompletterar varandra hur bra som helst och jobbar mycket med sina stämmor. Okej, det gör många amerikanska band men Night Ranger utgör verkligen inget undantag.

Skivan inleder starkt med "Growin up in California" som även finns på video. En glad, fartig sommarlåt som innehåller allt som är bra med Night Ranger. Eftertänksamma "Times of our lives" kanske är något pretentiös men jag gillar den ändå. Ni som minns Scorpions "Cant live without you" med fasa kanske inte uppskattar "No time to lose ya" men men, there it is. "Live for today" är kanske plattans mest annorlunda låt. Något melankolisk och lätt psykadelisk i sin framtoning men det klär bandet förvånansvärt bra.

Sammanfattningsvis så har jag inte hört Night Ranger så här bra sedan 1988 vilket gläder mig oerhört. De nya låtarna är helt i klass med de äldre från 80-talet utan att kännas daterade på något sätt. Produktionen har de skött själva med den äran. Ljudet är mycket bra och låter tidlös. Mixningen är perfekt! Gitarrspelet imponerar skivan igenom och sången är som vanligt i världsklass!

Bara att införskaffa!

 

www.myspace.com/nightranger

www.nightranger.com

 

8 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna