E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

The Devin Townsend Project – Ghost (InsideOut Music/EMI Music)

 
1 Fly
2 Heart Baby
3 Feather
4 Kawaii
5 Ghost
6 Blackberry
7 Monsoon
8 Dark Matters
9 Texada
10 Seams
11 Infinite Ocea

 

Ki, 2009
Addicted, 2009
Ghost, 2011
Decosntruction, 2011
 

Efter två plattor i en serie av fyra där Townsend använt olika musiker och koncept släpps sommaren 2011 de avslutande kapitlen. Först ut ”Ghost” visar prov på en helt ny sida från geniet Devin. Jo man brukar ju säga att det inte är så långt mellan galningen och geniet men faktum kvarstår trots att Devin gillar att spela teater som ”galningen” så är han för mig ett musikaliskt geni.

Den ofta så påtagliga energin på Devin’s plattor är nu förvandlad till det motsatta. Här presenteras likt floden en jämn ström av vackra melodier och musik för själavård. Jo många spår på Ghost är sannerligen av sådan karaktär och de drömlika ljudbilderna går hand i hand plattan igenom. Flöjt, keys och akustisk gitarr är de dominanta inslagen och naturligtvis Devin’s sång. Yogapasset, avslappningsstunden eller varför inte innan John Blund är alla passande tillfällen för denna musikaliska resa.

 En hel del invävda ljudbilder som havet, indian ”prat” och en hel del typiska Pink Floyd inslag är också en del av de harmoniska inslagen och nu förstår ni säkert rätt bra vad som föregås på denna 12 spårs tillika runt 70 minuters album. Lite av det negativa återfinns i konceptet då plattan innehåller kanske lite väl mycket av samma tema, några uppvaknanden hade säkert gjort albumet något mer intressant. Missförstå mig inte, jag gillar verkligen detta släpp men ett par något hårdare inslag skulle krydda tillvaron och förhöja helhetsintrycket ett par snäpp.

www.myspace.com/devintownsenddtb

 
www.devintownsend.com

 

7/10

Conny Myrberg

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna