E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Work of Art – In progress (Frontiers/PGM)

 
The rain
Nature of the game
Once again
Never love again
Eye of the storm
Until you believe
The great fall
Call on me
Emelie
Fall down
Castaway
One step away

 

Work of Arts debut Artwork slog ned som en bomb i den melodiösa rockvärlden 2008 och till följd av det fick gruppens låtskrivare Robert Säll snart uppdrag att förse flera akter i Frontiersstallet med material. Sångaren Lars Säfsund har i sin tur anlitats till att sjunga i metalbandet Enbound och nu senast i AOR-projektet Lionville. Nu är dock Säll, Säfsund och trummisen Herman Furin tillbaka med sitt Work of Art och den så kallade ”svåra andra plattan”.

De fem första spåren på In progress är, utan att för den skull kopiera amerikanerna, snärtig Totomusik i stil med deras Isolation (1984). Det är med andra ord melodiösa, refrängstarka och välproducerade låtar framförda med finess och driv. Ingen som gillade debuten sitter besviken efter den inledningen och albumtiteln känns riktigt passande – musiken är på väg i en bestämd riktning.

Detsamma kan emellertid inte sägas om fortsättningen. Låtarna ”Until you believe”, ”The great fall”, ”Call on me” och ”Emelie” är långt ifrån dåliga. Däremot trampar de vatten. Visst, gitarrsolot i ”The great fall” river dödsskönt i kistan och det finns enstaka snygga partier i låtarna, men refrängerna känns enformiga och sångarrangemangen lite väl schlagerformade.

Lyckligtvis hämtar sig In progress under de tre sista låtarna och ger skivan en riktigt fin avslutning, i samma goda Totoanda som den tog av.

 

www.myspace.com/musicofworkofart

 

Betyg: 7/10

Jukka Paananen

 

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna