E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

XORIGIN – State Of The Art (Frontiers Records)

 
1 Can't Keep Running
2 Crying For You
3 In The Blink Of An Eye
4 Too Late
5 Gina
6 This Is It
7 The One For Me
8 Said And Done
9 Matters To The Heart
10 What Love Is All About
11 Mend My Heart

 

Gitarristen Daniel Palmqvist slår sig ihop med norrmannen Johannes Stole och ljuv musik uppstår, eller?

Ja, om man gillar keyboardbaserad AOR för hela slanten så. Produktion och trummor står Daniel Flores för. Till vardags bandkollega med Daniel Palmqvist i Murder For My Sweet. Om man delar upp musiken för sig och sången för sig så kan vi börja med musiken. Musiken är bra och välspelad även om jag kan tycka att gitarren ofta är något lågt mixad. Här tycks låtarna stå i fokus och det finns ett gäng bra sådana med imponerande arrangemang och sångharmonier. Popdängan ”Gina” är en favorit. Chicago-doftande ”In the blink of an eye” är inte heller så tokig. ”What love is all about” skulle kunna vara något från tidiga F.M. och diggas således. Bara för att nämna några.

Sången ja, vad ska jag säga om den? I min smak är den lite för anonym och kvalitetsmässigt varierande på skivan. Ibland påminner han lite om Peter Cetera och ibland lite om Dave Bickler (Survivor). Ibland sjunger Johannes bra och ibland mindre bra. Ojämnt är ordet. Absolut ingen dålig sångare men lite ojämn som sagt.

Trots detta är det ändå en klart godkänd debut och värd att upptäckas. Jag vet inte om det bara är omslaget som påverkar mig, men jag kommer hela tiden på mig själv att tänka på en gammal skiva med Baby Tuckoo ”Force Majeure” från 1986. Får lite samma känsla från denna! Överlag låter det mycket 1985-86 om skivan vilket åtminstone jag kan uppskatta! Ni vet, som AOR lät precis innan pudelrocken tog över på allvar.

www.myspace.com/xorigin

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna