E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Slaves to Fashion - Artistic Differences (Hands of Blue Records)

 
1. Love You Back
2. Mrs. Hero
3. Made To Meet My Eyes
4. Superstar (I Want Out)
5. Empty Chairs
6. Hands
7. Left Out In The Cold
8. Out Of Here
9. Libido Ride
10. Facts On The Ground
 

 

Norska  bandet Slaves to Fashion ger nu ut sin andra platta efter debutskivan “Crossing over” från 2007. Efter att ha haft lite svårt med lanseringen av debuten är förhoppningen nu att en lansering med hjälp av det nya skivbolaget Hands of Blue Records skall ge bandet lite bättre skjuts.

I förhandsmaterialet beskrivs deras musik som en salig blandning av musikstilar där progressiv rock också finns med. Den nya plattan innehåller 10 låtar med lite varierande längd.

 Tyvärr får jag säga att för fans av Artrock/Progrock finns inte mycket att hämta på deras nya platta. Jag ser den som en helt OK rockplatta men med väldigt lite innehåll för den som önskar lite mer ambition och finess. Helt tydligt finns även lite mer populärmusikstuk på vissa av låtarna med klara ambitioner att hamna på hitlistorna. Det gäller exempelvis låten ”Mrs. Hero” men i min mening har man hört liknande låtar så många gånger att jag inte kan tro att det kan få något genomslag. Det finns dock ett par spår som sticker ut lite utöver den övriga jämngrå smeten. Vill framförallt lyfta fram låten ”Empty Chairs ” som har ett intressant melodiskt arrangemang och ett rätt spännande sound. Fint orgelkomp i mitten.  Detsamma gäller låten ”Out of Here” – faktiskt en riktigt fin melodi med ett avspänt komp. Även den tio minuter långa avslutningslåten ”Facts on the ground” har vissa ambitioner men ger ett lite för spretigt intryckt för att intresset skall fångas.

Så, tyvärr, betyget får bli godkänt men inte mer.

www.myspace.com/slavestofashion

 

Betyg: 5 av 10

Karl-Göran Karlsson

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna