E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Bensh - Clues (Odd One In Records/Sound Pollution)

 
Doubt
Sweet Repeater
How Come Nao
Jack Of All Trades
Anchor Serenader
Clues
Juice!
Dot JP
Hard Rain
Your Fan
Odd One Out
Bona Fide
Woman 77

 

Modern charmig popmusik med inspiration från 60-70 talet, ja så kan man kanske beskriva debuten från Bensh.  Bob Dylan, Beatles och den mer modernare New Wave eran med band som Madness, Boomtown Rats och The Cars är några influenser som dyker upp när jag lyssnar igenom albumet. Produktionen är rätt så rak och återhållsam från elektroniska inslag men ändå med en personlig touch och finurliga vändningar. Jo här finns även sk. progressiva eller om man så vill alternativa inslag och resan som tagit 6 år har mellanlandat i studios runt om i världen som Österrike, England, Island, Japan och Tyskland.

Första singelsläppet How Come Nao som även finns på youtube www.youtube.com/watch?v=oF7I0COAj2Y och jag tänker på gamla brittiska duon Godley and Creme. Radiostationerna för alternativ musik runt om i världen har börjar få upp ögonen för Bensh och snart når andra singelsläppet ”Doubt” diskarna.

Tidslöst album som passar radioetern liksom stunderna i hemmet när man behöver lite lättare musikaliska inslag att insupa.  

www.benshmusic.com
www.facebook.com/benshmusic

www.soundcloud.com/bensh

 

6/10

Conny Myrberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna