E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

SHY- Shy (Escape Music)

 
1 Land Of A Thousand Lies
2 So Many Tears
3 Ran Out Of Time
4 Breathe
5 Blood On The Line
6 Pray
7 Only For The Night
8 Live For Me
9 Over You
10 Sanctuary
11 Save Me
12 Union Of Souls

 

 

SHY är inte helt obekanta i den melodiska rockvärlden. Tyvärr har jag missat dem helt tidigare men de har uppenbarligen en gedigen historia bakom sig. De bildades i Birmingham redan 1980 under namnet Trojan, fast när det var dags för första skivsläppet 1983 hette de  SHY och inget annat. Därefter har de kontinuerligt släppt skivor. Sångare fram till 2006 var Tony Mills som vi idag hittar i det norska bandet T.N.T. Idag heter sångaren Lee Small och sjunger med den äran.

Skivomslaget till nya skivan är helt svart med bandets logga på. Detta för förstås tankarna till AC/DCs ”Back in black” och Metallicas skiva från 1991. Kanhända hoppas SHY att historien ska upprepa sig och att deras skiva också ska bli en klassiker och storsäljare.

Det som är positivt med skivan är att den är bra producerad. Bandet har själva producerat med hjälp av Andy Faulkner. Bra är också låtarna. Här finns många starka melodier att njuta av. Exempel ”So many tears”, ”Pray”, ”Breathe” och ”Live for me” m fl. Synd att de inte tänkte i (ännu) mer kommersiella banor och kortade ner några av låtarna lite. En del låtar känns aningens för långa, trots att de egentligen är bra, vilket drar ner helhetsbetyget lite.

Sammanfattningsvis så kan jag säga att jag ändå är glad över att bandet kan prestera en så pass bra skiva efter så lång tid i branschen. Nye sångaren Lee Small är ett fynd också, som verkligen lyfter låtarna ett snäpp till. Det och produktionen som känns både klassisk och modern på samma gång. Detta är en skiva för er som gillar moderna Phenomena, House of Lords, Yes (90125), Crown Of Thorns, Aldo Nova (Subject och Twitch) och liknande. Det är melodiskt och välspelat men inte för glatt och popigt om ni förstår vad jag menar.

www.shyonline.co.uk

www.facebook.com/shyonline

 

7,5 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna