E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Mark Spiro – It´s a beautiful life (AOR Heaven/Sound Pollution)

 
1. It's a beautiful life
2. I know who I love
3. Come back to me
4. Love struck dumb
5. Go another mile
6. Dance the lonely spotlight
7. Might as well be me
8. Brand new beautiful day
9. Dream big, pray hard
10. Everything I do
 

 

Med undantag för några år under nittiotalet då melodiös rockmusik låg i radioskugga har Mark Spiros musik varit en del av mediebruset sedan 1986 då han fick ett genombrott med låten Mighty wings från filmen Top Gun. Och precis som i nämnda låt är det oftast som kompositör till soundtracks, tv-serier eller andra artister han anlitas. Men han har även dryga halvdussinet soloalbum på sitt samvete.

Spiro är en arkitekt av rang när det kommer till att konstruera bryggor och refränger. Hans förmåga att skapa lättrallade sånger och minnesvärda melodislingor är imponerande. De båda inledande spåren skulle fungera väl i mogna pojkbandssammanhang som Take That, Come back to me för tankarna till John Waite medan Love struck dumb och Go another mile kunde vara sommarlovsrock med Don Henley eller Bryan Adams.

Variation är inte Spiros starka sida; det är nog bara Might as well be me som skulle kunna gå för kvalitetspop i Elvis Costellos händer eller arrangeras som Nashvillepop av John Hiatt. En förklaring till det likformiga intrycket är de programmerade trummorna som mer eller mindre kidnappar ljudbilden. Med ett följsamt västkustkomp hade helhetsintrycket varit avgjort bättre. Men Spiro är knappast ute efter att skapa sig en karriär som artist i eget namn. Albumet It´s a beautiful life handlar om att visa upp vad som kommer ut ur Spiros låtskrivarsmedja nu för tiden. Så är du intresserad av att anlita en låtskrivare för ett album med sportradiomusik vet du vart du kan vända dig.

www.myspace.com/markspiro

 

Betyg: 6/10

Jukka Paananen

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna