E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

JOHN WAITE – Rough & Tumble  (Frontiers Records)

 
Rough & Tumble
Shadows of Love
Evil
If You Ever Get Lonely
Skyward
Sweet Rhode Island Red
Love’s Goin’ Out of Style
Better Off Gone
Further The Sky
Peace of Mind
Mr. Wonderful
Hanging Tree

 

Många har säkert hört hans väna stämma genom åren. Jag är själv lite sucker för hans röst. Han har ett lite sorgset uttryck och hans pratsjungande sångstil gör den perfekt till att återberätta historier från livet på ett trovärdigt sätt.

John började sin karriär i The Baby´s i slutet av 70-talet. De hann göra fem album tillsammans innan de bröt upp 1980. I det bandet fanns även Jonathan Cain som spelat keyboard i Journey sedan dess. Därefter ville John gå solo och fick sin största hit 1984 med klassikern ”Missing you”. Detta har aldrig återupprepats under hans solokarriär. Däremot fick han en stor hit till 1989 i supergruppen Bad English med låten ”When I see you smile”. De bröt upp 1992 och sedan dess har han varit soloartist igen. De senaste skivorna har varit släpp av gammalt material och olika versioner av tidigare låtar så det känns som att denna skiva är den första ”riktiga” på minst sex-sju år.

Uttrycksmässigt rör han sig i samma ljudlandskap som tidigare. Det är melodisk singer-/songwriter med en touch av rock/blues och pop. Hitsen kanske lyser med sin frånvaro men det innebär inte att lyssningsvärdet minskar. Låtarna är välskrivna och välspelade och hans röst är välbehållen trots sina 58 år på jorden. Jag uppskattar särskilt låtarna ”Evil”, ”If I ever get lonely” och ”Better off gone”.

Lyssna även på:

Avslutningsvis vill jag passa på att även lyfta fram en av hans äldre skivor från 1987, ”Rover´s Return”. Framförallt finns där en underbar ballad som heter ”Sometimes”. Den rör mig fortfarande. En tidlös klassiker! Finns fler mycket bra låtar. Underskattad skiva!

www.myspace.com/johnwaite

http://johnwaitethegreatest.web-log.nl

www.johnwaite.com

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna