E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Circle Of Bards – Tales (Electrum Production)

 
1. Welcome
2. My Magic Song
3. Scarlet Moon
4. Fighting the Dragons
5. Our Own Land
6. Czarne Smoki
7. Bridges We Shall Pass
8. Tęczowy Most
9. When the Bard Sings
10. Circle of Bards
11. Farewell

 

Infobladet sätter den musikaliska etiketten folk/rock/akustiskt/celtic och härleder till band som Blackmorès Night, Blind Guardian (då deras akustiska sida) samt folkrock i allmänhet. Beskrivningen är en klockren sådan men ändå återfinns rätt mycket av den ordinära balladrocken och band som America, ni vet de med det klassiska spåret ”A Horse with no name”.

Mannen bakom bandnamnet är polacken Mariusz Migalka och detta är egentligen ett solosläpp inringat i den akustiska musiksfären där alla låtar är skrivna samt sjungs av Mariusz. Även gitarrspelet är från denne talangfulla låtskrivare och vokalist där övriga akustiska instrument handhavs av gästmusikerna Mariusz Ostanski, Sylwester Laskowski och Anna Bielecka. Till skillnad från många andra landsmän presenteras här en fläckfri engelska, två spår är dock på modersmålet.

På några ställen får jag vibbar från Mark Spiro och på andra hör jag en viss herr Tommy Shaw. Vid ”Bridges We Shall Pass” känns det rätt mycket Uriah Heep när de avslutar konserten med ”Lady In Black”. Annars är riddarmusiken det genomgående inslaget men också en behaglig sådan att vila trötta öron mot. Omslaget är även det signerat Mariusz Migalka.

 

www.myspace.com/circleofbards

http://circleofbards.pl/en

 

6,5/10

Conny Myrberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna