E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

ALICE IN VIDEOLAND - A Million Thoughts and They’re All About You (Artoffact Records/Sound Pollution)

 
1.Take Me With You
2.Little Bird
3.Spaceship"
4.Something New
5.In a Band
6.No Matter
7.Bender
8.Last Lover
9.Buffalo Stance

 

Bandnamnet är hämtat från ett gammalt spel som fanns på klassiska C64 och de bildades 2002 för att släppa debuten 2003. Själv kom jag i kontakt med dem via andra plattan 2005 och gillade clashen av electro-synth-punk-pop gjort med en nypa härlig arrogans. Själva kallar de sin musik för electropunk kort och gott!

Fjärde alstret bjuder inte på några större överraskningar. Ni som varit vid deras sida tidigare vet vad ni har att vänta. Möjligen försöker de vara något mer dance-orienterade än tidigare. Låten ”Spaceship” är ett sådant exempel. Otroligt tröttsam och enerverande dock!. (sluta genast med dessa dumheter J)

Inledande ”Take me with you” däremot är sådär härligt arrogant och poppig, så som jag vill ha mitt Alice In Videoland. Första singeln ”In a band” är fränt punkig i sin framtonig och jag minns med ett leende tillbaka till X-ray-spex och Blondie-eran. ”No matter” är ytterligare en favorit och mer melankolisk. Lite kul är också att de gör en electro-cover på Neneh Cherrys gamla ”Buffalo stance”. Den är gjord med respekt för originalet vilket förblir oöverträffat, men är väl värd att återupptäckas av den yngre generationen. Ett plus dock för det coola breaket i mitten av låten.

Sammantaget efter fyra plattor så börjar bandet nu få ihop en hyfsad setlist vid turnerande. Jag har inte haft nöjet att se dem tidigare men hoppas de närmar sig Stockholmstrakten under året så ska det kollas in!.

Möjligtvis så vänder sig denna skiva till en annan publik än de som vanligtvis frekventerar denna sida. Vill ändå dock tillägga att detta är ett band med trummis, bassist och gitarrist, så musiker finns, om än inte i ekvilibristisk form!

www.myspace.com/aliceinvideoland

 

7/10

Peter Dahlberg

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna