E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

HURTSMILE - Hurtsmile (Frontiers Records)

 
1. Just War Theory
2. Stillborn
3. Love Thy Neighbour
4. Kaffur (infidel)
5. Painter Paint
6. Tolerance Song (edit)
7. Set Me Free
8. Jesus Would You Meet Me
9. Slave
10. Beyond The Garden / Kicking Against The Goads
11. Just War Reprise
12. The Murder Of Daniel Faulkner (4699 )

 

Bröderna Cherone visar här upp en musikalisk lekfullhet som stundtals smittar av sig. De svänger lätt mellan olika genrer som vävs samman av Garys röst och Marks gitarrspel. Speciellt vill jag nämna den fantastiska, i huvudsak, akustiska  "The murder of Daniel Faulkner (4966)" som handlar om en trafikpolis som fick plikta med sitt liv när det en dag spårade ur på jobbet, blott 25 år gammal. Mycket stark och melodisk låt där bröderna imponerar stort. En blivande klassiker!

En annan pärla är "Jesus would you meet me" som med sitt maffiga träsksväng i bästa Led Zeppelin-stil får en att börja gunga och stampa i takt. Djävulusiskt bra!

Det var de två starkaste korten på skivan. Sedan är det ju förstås lite roligt att höra Gary göra en Johnny Rotten-karikatyr på inledande låten. Lite längre fram bjuds även på reggaetoner och jammig amerikansk rock.  På det stora hela blir man mestadels glad av denna skiva även om jag kan vara utan den där jammiga rocken som alltför många band envisas med att spela.

De två ovan nämnda låtarna går redan varma hemma hos mig och bröderna Cherone har knockat både Mr. Big och John Waite vad gäller skivor från 2011. Ni slösar inte bort er tid med denna skiva kan jag lova!

www.myspace.com/garycherone

www.myspace.com/hurtsmile

 

7,5 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna