E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

SHADOWMAN – Watching Over You  (Escape Music)

 
1 - Across The Universe
2 - Renegades
3 - Cry
4 - Watching Over You
5 - Are You Ready
6 - Suzanne
7 - Waiting For A Miracle
8 - Stop Breaking This Heart Of Mine
9 - Heaven Waits
10 - Whatever It Takes
11 - Justify
12 - The Party Is Over

 

Nu är det fjärde gången gruppen Shadowman blir med skiva och denna gång hörs det verkligen att det är en grupp. Framförallt gitarristen och keyboardisten glänser till här och där. Annars är det lätt att fokusera på att det är Steve Overland som sjunger. Den melodiösa rockens Paul Rodgers. Steve har liksom Paul en känslig själfull stämma. Nog talat om det.

Ni som, liksom jag själv, tyckte att F.Ms senaste skiva var lite mjäkig och tråkig blir nog glada över denna skiva. Här finns framförallt fem mycket bra spår som höjer sig över resten. Inledande ”Across the universe” är en av dem och är en riktig AOR-rökare av höga mått. Missa inte det sköna orgelsolot som övergår till ett överjordiskt gitarrsound som i mina öron är alldeles för kort. Hade velat höra mer av det soundet. Nästföljande ”Renegades” är också en snygg låt av lite snabbare snitt. Därefter följer en ballad ”Cry” vilken innehåller lite skönt gitarrspel a la Mark Knopfler. I låten ”Suzanne” (som inte är en cover på Journeys låt) får vi höra liknande keyboardljud som i Deep Purples ”Child in time”. Det var på tiden! Det verkar som ingen vågat det tidigare för att det är en så klassisk låt. Avslutande ”Party is over” är lite mer popig än vanligt och tankarna drar åt tidiga Mr. Mister, The Outfield och liknande.

Det är såhär man önskar att F.M. ska låta när de släpper skivor. Tur för oss då att Steve förstår detta och släpper skivor även i denna konstellation!

www.overland-shadowman.com/shadowman_home.htm

 

7,5 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna