E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Perihelium - The war machines (Egenproducerad)

 
The Machines
Frozen Hell
Unreality
Unnamed Syndrome
Sol
War Against You

 

 

Efter debutplattan ”The new beginning” kommer här uppföljaren ”The War Machines” från polska ProgMetal-bandet Perihelium.

Plattan innehåller sex långa låtar, alltifrån 7 minuter till 16 minuter långa. Soundet är väldigt välbekant. Man börjar känna igen det polska ProgMetal-soundet nu. En del kallar det Warszawa-soundet men jag vet inte riktigt om det är ett helt korrekt påstående här eftersom jag inte vet exakt varifrån bandet kommer. Men det är uppenbart att influenserna från andra polska band är starka. Man skulle kunna säga att deras musik låter som en mjukare version av Indukti eller en hårdare version av Riverside (om ni förstår vad jag menar). Sångaren gör vad han kan för att låta som Mariusz Duda från Riverside och han lyckas ganska bra.

Jag har dock svårt att få riktigt grepp på alla dessa långa låtar. Svårt att finna någon struktur eller teman som håller rakt igenom. Soundet och samspelet mellan musikerna är det dock inget fel på. De spelar riktigt bra, tight och energiskt. Men som sagt, trots flera genomlyssningar lyfter det inte riktigt. Ett litet undantag är kanske låt nummer 3 ”Unreality” som lyfter sig lite ur mängden. Här bankar man på rejält och jag gillar speciellt kompet på keyboards i bakgrunden som ger ett spännande sound. Även den 16 minuter långa sista låten ”War against you” är riktigt njutbar med flera fina partier.

Totalt sett blir det alltså klart godkänt men man måste nog lyfta komponerandet några snäpp till för att det skall bli riktigt intressant.

www.myspace.com/perihellium

http://perihellium.com

 

Betyg: 6 av 10

Karl-Göran Karlsson

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna