E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Pendragon – Passion (Snapper Music/Border)

 
1. Passion (5:27)
2. Empathy (11:20)
3. Feeding Frenzy (5:47)
4. This Green And Pleasant Land (13:13)
5. It's Just A Matter Of Not Getting Caught (4:41)
6. Skara Brae (7:31)
7. Your Black Heart (6:46)

 

Den symfoniska rocken har fortfarande en fanbärare som aldrig tycks sina av idéer, Nick Barret och co fortsätter leverera välsmakande musik år efter år, denna gång med en del något hårdare infallsvinklar. Grunden står fast med Barrets säregna sång, Clive Nolans följsamma keys och de så atmosfäriska övergångarna mellan spårens olika partier i ofta rätt så långa kompositioner. Starka melodier är dock fortfarande adelsmärket och jo, jag är fortfarande väldigt förtjust i Barrets gitarrspel.

Albumet är en s.k. växare men även flertalet av låtarna faller direkt på plats. Empathy som exempel har allt vad man kan önska från genren. Längden, det melankoliska, de atmosfäriska ljudmattorna, tyngden från taktsektionen, och åter gitarrspelet med tillhörande keyboard från mästaren  Clive ”himself”. Här lägger de även till med modernare inslag som ett långsamt rapp och klipp med growl.

Fick nöjet att beskåda gruppen för första gången live på Sweden Rock 2010 och spelglädjen från denna tillställning verkar minst sagt stå sig. Idétorkan som infann sig för några års sedan verkar nu helt bortblåst med förra plattan ”Pure” och nu ”Passion”.  Känns också här rätt onödigt att dissekera var låt då en av Pendragon’s styrka är deras jämnhet.

Har du ”Passion” för symfonisk musik eller neo progg finns inga betänkligheter, köp plattan!

www.myspace.com/toffrecords

http://pendragon.mu

 

8/10

Conny Myrberg

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna