E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Williams & Friestedt (Metal Heaven)

 
1 Swear Your Love
2 Say Goodbye
3 Where To Touch You
4 Where To Touch You
5 Going Home
6 Stay With Me
7 Gotta Find It
8 One More Night
9 Letter To God

 

Det som började med en EP föregående år har nu expanderat till ett helt album. Gitarristen Peter Friestedt har tidigare gett ut ett par plattor med sitt L.A. Project där olika sångare satt sin prägel på låtarna. Denna gång är det ingen mindre än Joseph Williams pipa som avnjuts på hela albumet. Ni vet Joseph som en gång sjöng med Toto och som i sommar gör besök på Skansen här i Stockholm med - just det - Toto!
Friestedt måste vara en stor fan av Steve Lukather & Co för musiken på skivan går i samma stil. Det låter luftigt och det är snygga stämmor och låtarna är snygga och väl utförda. De stora hitsen saknas dock även om "Swear your love" och "One more night" gör sitt yttersta för att snärja in dig. I slutändan låter det ändå som ett Toto light.
Joseph är dock fortfarande en gudabenådad sångare även om registret inte riktigt är i samma klass som vid storhetstiden. Gästmusikerna är för många att nämna men Tommy Denander och Bill Champlin kan jag droppa sådär i förbifarten. Ni som går igång på Toto, Dwayne Ford, David Foster och annan liknande slick pop/rock bör absolut införskaffa detta alster då det är helt i linje med ovanstående. Produktionen andas 80-tal och låter mycket dyrare än vad den troligtvis är.
 
kuriosa: Joseph Williams pappa är den berömde kompositören John Williams (Hajen, Stjärnornas krig, Indiana Jones, E.T. m fl)

www.peterfriestedt.com

http://josephwilliams.totoweb.org

 

6 / 10
 
Peter Dahlberg

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna