E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Infinity Overture - The Infinite overture pt:1 (Lion Music)

 
The Hunger
The Stand
Angels
Evernight
Secrets
Back from the past
Smoke and mirrors
The infinite overture pt.1
Darkness of mind

 

Ytterligare ett band som huserar i ett av våra grannländer, denna gång Danmark. Nu släpper de sin andra skiva och denna gång har de gått ett steg från den mer symfoniska stilen som framfördes på förra plattan till en mer progressive sida

Sedan förra releasen har det blivit en del ändringar i line-up, sångerska Kimmie Tenna Nielsen med sin kraftfulla och ganska gälla stämma har tillkommit. Med på nya fullängdaren finns även gästmusiker som Fabio Lione (Rhapsody of fire) och Amanda Sommerville (Epica, Kamelot). Spakarna har en viss herr Sasha Paeth haft kontrollen över då han både mixat och mastrat, fler produktioner som Paeth varit involverad i är bl.a. med Edguy och Kamleot.

Har lyssnat igenom skivan ett större antal gånger men tyvärr får jag den aldrig riktigt att falla på plats. Bitvis känns också ljudbilden ganska platt och ojämn, stundtals är den rätt okej ändå medans i nästa stund återgå till den mindre lyckade (mp3 promo–download?).

Att musikerna är skickliga råder det ingen tvekan om och det finns en hel del partier som är fantastiskt bra men ändå känns inte det som strukturen i låtarna hör ihop på något sätt, allt vävs också samman men en hel uppsjö av gitarrskalor och diverse utfyllnad. Trummisen smattrar på med rullningar och rundgångar men som sagt det känns inte riktigt harmoniskt och man tappar lätt tråden och därtill intresset. Otroligt synd på något som kunde varit så bra, potential finns det onekligen och trots mina något negativa påpekanden håller den godkänd klass.

www.myspace.com/welcometoinfinity

www.welcometoinfinity.com

 

Betyg 6/10

Niklas Johansson

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna