E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Öresund Space Collective - Dead Man In Space (Space Rock Productions)

 
High Pilots
Who Tripped On The C(h)ord?
Space Jazz Jam 2.2
Dead Man In Space

 

Här har vi en till pärla från det svensk-danska spacerockgänget med härlige amerikanen Scott Heller i spetsen. Visserligen är bandet som bäst live men bara vetskapen om att man improviserar sin musik ger även studiolåtarna en viss nerv.

High Pilots inleder och är helt fantastisk. Här finns allt och låten vältrar sig som en organisk massa. Kom på mig själv efter ett tag med ett stort leende medans jag njöt av några underbara gitarrpartier. Who Tripped On The C(h)ord? är en lugnare historia som börjar med ett syntigare parti för att sedan sakta flyta över i ett mer gitarrbaserat uttryck. Space Jazz Jam 2.2 är, precis som det antyds, en flirt med jazzen. Nja, det låter allt ÖSC om det men allt går i en typisk jazztakt. Och så har man även ett passande gästspel av Anders på saxofon. Lite annorlunda och kul grepp. Kanske nåt att utveckla i framtiden? Spacefusion?

Dead Man In Space avslutar albumet. Det är egentligen ingen låt utan mer en improviserad monolog från en vilsen astronaut, vilken givetvis spelas av Scott. En liten kul bagatell som onekligen för tankarna till Hawkwind och spacepoeten Robert Calvert.

ÖSC har aldrig gjort mig besviken och det här rymdskeppet lär jag åka med på många fler gånger. Eller hur var det han brukade säga..?

Beam Me Up, Scotty!

 

www.myspace.com/oresundspacecollective

www.oresundspacecollective.com

 

Betyg: 8/10

Dennis Jacobsson

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna