E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Öresund Space Collective - Sleeping With The Sunworm (Space Rock Productions)

 
1. Sleeping with the Sunworm P1
2. Sleeping with the Sunworm P.2
3. Sleeping with the Sunworm P.3

 

Ännu en platta ( tionde) från det band som jag, bredvid First Band From Outer Space, håller högst av alla spacerockband i världen. Har skrivit om dem förut men för icke invigda bör det upprepas att ÖSC enbart gör improviserad instrumental musik. Skivorna kan till en början verka monotona och lika men blir allt annat än detta när man sätter sig in i musiken.

”Sleeping…” är ett enda långt verk på 56 minuter. För att göra plattan mer lyssnarvänlig har man dock valt att dela upp låten i tre spår. Det börjar lugnt och kanske aningen utdraget med en tamburin som grund. Men efter ca halva part 1 tar det sig och byggs upp på ett sätt som gruppen är mästare på. Det blir alltmer intensivt och nyanserat och ja, låten blir bättre hela tiden. Och även om hela bandet är mycket bra så vill jag ge ett extra pluss till gitarristerna Magnus och Stefan. Trots allt är det oftast gitarren som dominerar och det kräver sin man att hålla intresset och drivet i över en timme!

Måste bara tillägga att min första lyssning var i hörlurar liggandes i en solstol. Nu är visserligen undertecknad en psykedelisk konstnärstok från början men oj vad häftigt det var. Man lyfter verkligen iväg till andra världar. Mer organisk än så här blir musik inte.

”Sleeping…” kan rekommenderas å det starkaste!

 

www.myspace.com/oresundspacecollective

www.oresundspacecollective.com

 

Betyg: 9/10                                                                                          

Dennis Jacobsson

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna