E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

A Whisper in the noise - To forget (Exile on mainstream records, EOM 057)

 
1. To Forget
2. Black Shroud
3. A Sea Estranging Us
4. All My
5. Sad, Sad Song
6. Every Blade of Grass
7. Maya´s Song
8. Your Hand
9. Of This Sorrow

 

Minneapolisbaserade A Whisper in the noise, grundades 2002 av West Thordson, och omnämner sig som ”ett av de mest emotionella banden på planeten”.  På den aktuella plattan ”To Forget” är det Thordson tillsammans med violinisten Sonja Larson som utgör bandet. Musiken är influerad av minimalister som Philip Glass och Arvo Pärt, men jag hör också drag av Sigur Ros, Red House Painters eller Landberk i uttrycket.

Dyster och blek är två adjektiv som fångar in mitt intryck av plattan. Det är repetitiva pianoslingor, tassande trummor och några få ackord. Genom att mixa sången djupt i bakgrunden och lägga på generöst med reverb skapas, i mina öron, inte något emotionellt utan en känsla av distanserat oengagemang. Det mumlas och viskas så att den riktigt dystra stämningen ska infinna sig. Inspelningen andas en enkel mikrofon uppriggad i en ödslig lada.

Från titelspåret ”To Forget” till avslutande ”Of this sorrow” har vi 9 spår i samma koncept. Den skira pianobagatellen ”Maya´s song” är dock riktigt söt och ”Sad, sad song” är nästan glad. Se där – några positiva utlåtanden från en i övrigt inte särskilt imponerad recensent!

www.myspace.com/awitn

 

Betyg 3/10

Hans-Åke Höber

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna