E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

DOKKEN – Broken Bones (Frontiers Records)

01. Empire
02. Broken Bones
03. Best Of Me
04. Blind
05. Waterfall
06. Victim Of The Crime
07. Burning Tears
08. Today
09. For The Last Time
10. Fade Away
11. Tonight
 

 

Bandet Dokken skadades svårt när George Lynch hoppade av 1989. De splittrades som skärvor för vinden och försvann. Sångaren Don Dokken skrapade ihop andra musiker några år senare och har sedan dess kört på med olika konstellationer. Frågan är bara hur många som brytt sig?

Kanske dags igen nu då. Jag tycker att de fått till en riktigt okej platta denna gång.  Själva tonen på skivan är ganska mjuk.  Don Dokken sjunger mjukt. Låtarna är mestadels av det softare slaget. Produktionen är även den mjuk och luftig. En softlan-produktion kanske man skulle kunna säga. Låt inte det avskräcka er, här finns sköna ”For the last time” som hör till det bästa han/bandet har gjort. Gillar även den Jon English-doftande balladen ”Today” som är en mycket finstämd liten historia. På den rockigare sidan hittar vi inledande ”Empire” som verkligen inte behöver skämmas för sig. ”Waterfall” känns som den tekniskt lite svåra låten och har även en skön refräng. ”Victim of the crime” är klart Blackmore-influerad och flyter på skönt.  Den bluesiga titellåten är inte helt oäven den heller.

Oväntat mycket godis från en artist som jag gett upp hoppet om för länge sen. Skivan är inte genomgående bra men nästan….

www.dokkencentral.com

www.facebook.com/#!/DokkenBand

 

6,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna