E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

DEMON – Unbroken (Spaced Out Music/Border)

Prey (Intro)
Prey
Shine A Light
Unbroken
Wings Of Steel
Fill Your Head With Rock
Take Me To Your Leader
Private Lives
We Can Make It
What About The Night
I Still Believe
 

 

Nu är det Demon man ska skriva om. Då ville jag prova om det finns några dolda budskap på skivan. Jag tog det första sjungna ordet från varje låt och kastade om dem lite och fick följande mening:

Hey one, don´t take people down where we´ll never shine…

Lite småkusligt va?

Skivan inleds med en typisk Demon-låt, ”Prey”, vilken ska handla om gamla krigare/jägare. Riffiga ”Unbroken” visar att cirkeln fortfarande är intakt. I ”Wings of steel” tas vi med på en tur i fantasy-land. För övrigt skivans vackraste spår.  ”Take me to your leader” är en sci-fi hyllning och ”What about the night” en hyllning till Dracula och Christopher Lee i synnerhet. Verkar som om Dave Hill kan sina gamla filmklassiker. ”Private lives” blandar pop och metal på ett coolt sätt. I och med att avslutande rockhymnen ”I still believe” tonar ut så är skivan slut.

Produktionen känns jordnära med påtaglig livekänsla. Hjärtat finns med också. Dave Hill sjunger lika inlevelsefullt som vanligt vilket är en fröjd att höra. Någonstans blir jag ändå lite dyster då jag får en känsla av att Demon säger tack o hej med detta album. Om detta nu skulle vara deras sista skiva så kan de gå med huvudet högt som stolta krigare ur studion. Det finns så många halvkända band som inte ens snuddar vid det som Demon efter 31 år i branschen lyckas åstadkomma. Passion kallas det.

http://the-demon.com/index.cfm?sidoID=251

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna