E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Tune - Lucid Moments (Tune Records)

1. Dependent (6:05)
2. Repose (6:01)
3. Confused (5:03)
4. Lucid Moments (6:34)
5. Mip (4:47)
6. Dimensions (4:45)
7. Cabin Fever (6:34)
8. Masquerade (5:37)
9. Dr Freeman (5:17)
 

 

Framtiden för progressiv rock som härrör från Polen är i mycket goda händer om kvaliteten på musiken fortsätter med band som Tune.

Tune är ett polskt band vilket grundades 2009 av Leszek Swoboda och Adam Hajzer. Deras musik kan beskrivas gå i stil med stort sett hela art rockens traditionella med band som Pink Floyd,  Porcupine Tree och Tool vilket också utgjorde inspirationen för dessa unga musiker. Även om dessa förkärlekar är påtagliga finns här musik som gör bandet unikt…som det karakteristiska ljudet vilket åstadkommes genom användning av dragspel.

"Lucid Moments" är deras första släpp och är ”mastered” av Robert Hadley (som arbetat med framstående band som Electric Light Orchestra och Korn).

Det här är ett mycket intressant material, ingen tvekan om det. Väldigt komplex och dynamisk, med täta förändringar i musiken och utmärkt arrangerat. Starkt gitarrspel och sång genomsyrad av känslor som här sammanvävs med dragspel. Här är det inga enkla trallvänliga och sammansättningar utan varje låt är ett litet verk som i sin helhet skapar en perfekt berättelse.

Emellertid är musiken inte bara något njutbart för örat . Det lyriska skiktet påminner i viss mening en psykologisk thriller. Den berättade historien presenterar mannen som gick vilse i den moderna världen, och den enda räddningen är sömn eller vila.

Lucid Moments är albumet som är värt att lägga på minnet. Redan den första lyssningen är det svårt att släppa taget från albumet. Jag tycker att det är en av de bästa skivorna från 2011, och detta är bara början för dessa duktiga musiker!

 

http://tuneband.pl/

www.facebook.com/TuneBand

 

Betyg: 8/10

Katarzyna Muth

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna